VERZEKERINGEN

ALS JE IN EEN LAND ALS NEDERLAND WOONT, HEB JE DE KEUZE OM VERZEKERINGEN AF TE SLUITEN EN HIERMEE JE SPULLEN TE VERZEKEREN. SOMMIGE MOET JE ZELFS VERPLICHT HEBBEN! MAAR WAT IS EEN VERZEKERING NOU EIGENLIJK EN IN HOEVERRE IS HET BELANGRIJK?

Wanneer je een verzekering afsluit, sluit je een overeenkomst met een verzekeraar en betaal je maandelijks een bedrag aan een verzekeringsmaatschappij (premie). In ruil daarvoor, nemen zij de financiële schade op zich als er iets kapot gaat of schade oploopt. Denk maar aan een auto-ongeluk, lekkage of als er brand ontstaat in je woning. Bij dat laatste kan je een inboedelverzekering afsluiten. Dit houdt in dat alle spullen die kapot zijn gegaan tijdens de brand, worden vergoed! Dit kunnen schoenen zijn maar ook meubelen en kleding! Deze verzekering heeft vrijwel iedereen en is ook heel handig om te hebben, maar is niet verplicht.

VERPLICHTE VERZEKERINGEN

Als Nederlander ben je verplicht om een aantal verzekeringen af te sluiten. Één hiervan is een zorgverzekering. Dit bestaat uit de basisverzekering en een eventuele aanvullende verzekering. Wanneer je 18 bent, ben je verplicht om de basisverzekering af te sluiten. De aanvullende verzekering is niet verplicht

Heb je een auto die op jouw naam staat? Dan is het wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Hierbij ben je verzekerd voor de schade die je met de auto aan anderen toebrengt. De WA-verzekering is ook verplicht als je een motor of brommer op je naam hebt staan.

Een opstal verzekering is wettelijk niet verplicht maar hypotheekverstrekkers eisen het vaak wel. Met een opstal verzekering ben je verzekerd voor schade aan je huis. Let op: Dit gaat over het huis, niet om de spullen die erin staan.

HANDIGE VERZEKERINGEN

Zoals ik al zei, een inboedelverzekering is heel handig om te hebben! Dit is dus voor de spullen in je huis die beschadigd raken.

Een reisverzekering is ook een handige! Dit is als je onverwachte kosten maakt op vakantie. Voorbeeld: je bent op vakantie en je valt van de trap. Je denkt dat het gebroken is en wil een foto laten maken in het ziekenhuis. Dit kost geld! Dit wordt alleen vergoed als je een reisverzekering hebt afgesloten.

Aansprakelijkheid verzekering. Dit is voor schade die je bij anderen maakt. Stel je komt kijken naar de nieuwe tablet van je buurmeisje en je laat hem vallen, kapot. Met een aansprakelijkheid verzekering wordt dit vergoed en krijgt je buurmeisje gewoon een nieuwe tablet van de verzekering!

Een uitvaartverzekering is een belangrijke om af te sluiten! Een begrafenis is duur en als je deze verzekering niet hebt, moeten de nabestaanden alles uit eigen zak betalen.

                                            © 2023 voordeelvergelijken.eu                                   VOORDEEL PARTNERS