INTERNET

INTERNET, WIE KENT HET TEGENWOORDIG NIET? SINDS EEN JAAR OF 4/5 IS HET HE-LE-MAAL IN. ALLES GAAT VIA HET INTERNET! TEGENWOORDIG ZIJN ER ZELFS AUTO’S MET WIFI ERIN.

Het internet is een wereldwijd openbaar netwerk tussen heel veel computers. Internet is een samenvoeging van de Engelse woorden Interconnected Networks. Dit betekent aan elkaar verbonden netwerken.

GESCHIEDENIS VAN HET INTERNET

In 1969 is het internet een beetje begonnen. Het begon met het computernetwerk ARPANET. In de eerste instantie was het niet de bedoeling dat internet in de huiskamers terecht zou komen! Het was oorspronkelijk bedoeld voor militaire netwerken en universiteiten. Pas in de jaren 90 begon het populair te worden en wilden gezinnen het thuis hebben. Sindsdien is het steeds populairder geworden en werd het een deel van het dagelijks leven. Tegen het einde van de jaren 90 wordt steeds meer gecommuniceerd via internet. Dat stijgt nog steeds.

NU

Inmiddels wordt het internet over heel de wereld gebruikt en is het eigenlijk raar als je het niet hebt. Een van de redenen waarom het internet zo’n succes is, is dat het niet iemand eigendom is. Het internet is iets algemeens en niet van 1 iemand! Het groeit nog steeds en wordt voor steeds meer ingezet.

TOEKOMST

We weten natuurlijk nooit hoe het in de toekomst zal gaan, maar volgens experts is de toekomst van het internet in gevaar. Omdat zoveel mensen internet gebruiken, en ze verwachten dat dat blijft toenemen, wordt het een stuk langzamer. De datalimieten zijn in zicht! Dit zal snel dichterbij komen omdat steeds meer apparaten slim worden. Zo zijn ze bezig met huishoud robots en auto’s met WIFI. Dit kost allemaal internet en als er zóveel apparaten op dat netwerk zitten, wordt het op een gegeven moment langzaam.

                                            © 2023 voordeelvergelijken.eu                                   VOORDEEL PARTNERS