TELECOM

ALS IK TELECOM HOOR, DENK IK AL GAUW AAN INTERNET, TELEFOONS, MEDIA, RADIO EN TELEVISIE. KORTOM, AAN COMMUNICATIEMIDDELEN. ALLEMAAL DINGEN DIE PERFECT PASSEN IN DEZE TIJD! DE OUDERE VORM VAN TELECOM IS TELEGRAFIE. HIERBIJ MOET JE DENKEN AAN ROOKSIGNALEN, VUUR ENZOVOORTS. 

Telecom is een afkorting van telecommunicatie. Dit is een samenstelling van het Griekse woord tèle = ‘ver’ en het Latijnse communicare = ‘mededelen’. Dit betekent dat je informatie overbrengt naar een andere plek zonder dat iets of iemand zich fysiek heeft verplaatst. Een brief is dus ook geen telecom, dan wordt er namelijk iets fysieks gestuurd.

COMMUNICATIE MIDDELEN 

Ik had al een paar communicatie middelen opgenoemd. De telefoon is wel de bekendste. Tegenwoordig zie je iedereen ermee lopen! Aan hun oor of in hun hand. Met iemand bellen is telecom en met iemand Whatsappen is ook telecom. Bij allebei verzend je een boodschap zonder dat er wat fysieks wordt verstuurd. In de volksmond wordt de telefoon ook wel een mobieltje genoemd, en sinds een aantal jaar zijn het smartphones.

Televisie valt ook onder telecom. Dit zie je trouwens ook al aan de naam. ”Tele” wordt erin verwerkt, net als bij telefoon. Maar televisie valt dus ook onder telecom. Denk bijvoorbeeld aan het journaal. Als er een aardbeving in Indonesië is geweest, weten wij dat hier 2 uur later! Eerst komt het bij het journaal terecht en zij melden dat via de televisie weer aan ons, zonder fysieke verplaatsing.

Hetzelfde geldt voor internet. Als je even geen zin hebt om naar het journaal te kijken maar je wilt wel weten wat er in de wereld speelt, dan kijk je gewoon even op NU.nl en dan hoor je over dezelfde aardbeving! Ook weer zonder fysieke verplaatsing.

Ook de radio is een vorm van telecom. Als je in de auto zit en je luistert naar het nieuws krijg je ook alles te horen. En weer zonder fysieke verplaatsing.

                                            © 2023 voordeelvergelijken.eu                                   VOORDEEL PARTNERS