voordeelvergelijken.eu

bESPAREN OP ENERGIE

Geld besparen op de energierekening kan op diverse manieren. Soms vereist dit de nodige investeringen, maar het kan ook zonder eerst geld uit te geven. Hieronder enkele manieren om minder geld kwijt te zijn aan je energie uitgaven.

Stekker eruit

Kleine winstmogelijkheden zitten hem in apparaten die stroom gebruiken, ook als je ze niet gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de televisie en magnetron, maar ook opladers die niet gebruikt worden. Meestal worden deze energieverspillers niet heel belangrijk gevonden, maar per jaar kan dit zeker schelen. Stel we halen de apparaten rond de televisie uit het stopcontact als we deze niet gebruiken, net als de computer, koffiezetapparaat en magnetron. Los van elkaar lijkt dit minimaal te besparen, maar opgeteld kan de besparing oplopen tot wel 100 euro per jaar!

Isolatie

Een van de beste manieren om geld te besparen op energie, is het huis goed isoleren. Denk aan spouwmuurisolatie, kruipruimte isolatie, en dubbelglas. Het laten isoleren van je woning kost in eerste instantie de nodige euro’s, die terug te verdienen zijn dankzij de besparingen. Na een aantal jaren zal de besparing de kosten dekken, en blijft er dus pure winst over. Daarnaast is het mogelijk om subsidie te krijgen op je isolatie, waardoor het nog voordeliger is om er mee aan de slag te gaan!

Energieleverancier kiezen

Een eenvoudige manier om zonder kosten wel direct te kunnen besparen, is het uitzoeken van de beste energieleverancier. Veel mensen hebben geen zin om zich hierin te verdiepen, en zijn tevreden met de aanbieder de ze hebben. Door op vergelijkingssites te kijken naar de diverse leveranciers, en het gebruik in te voeren, zie je direct je besparing bij een overstap. Dit kan soms oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 voordeelvergelijken.eu

Thema door Anders Norén