WiFi: wat is dat nou eigenlijk?

Sinds een aantal jaar hebben we het overal: WiFi. Als we in een restaurant zitten, willen we WiFi. We willen het in onze auto, op het werk en thuis. We kunnen niet meer zonder zou je kunnen zeggen! Maar wat is WiFi eigenlijk?

Wifi is een bepaalde technologie waarmee je een internetverbinding hebt op korte afstand. Kenmerkend is dat je alleen binnen een bepaald gebied de verbinding hebt. Je hoeft dus geen internetkabel meer aan te leggen om in je tuin in het zonnetje te kunnen internetten.
Wifi is ideaal voor thuis of op kantoor. We hebben dat niet alleen thuis en op kantoor, maar steeds meer ondernemingen schaffen ‘gratis wifi’ aan. In de volksmond betekent dit dat je geen wachtwoord nodig hebt om je smartphone of laptop te kunnen verbinden met het netwerk.

Betekenis van wifi

De naam wifi is afgeleid aan de bekende term ” Hi-Fi” in de audiowereld. Dit staat voor High-Fidelity. Wifi wordt ook nog wel eens Wireless Fidelity genoemd. Dit staat nergens voor en is eigenlijk gewoon verzonnen, net als de naam wifi. De echte naam van wifi is in computertaal en je begrijpt dus ook wel waarom ze in 1999 gevraagd hebben aan een reclamebureau om een goede, commerciĆ«le naam te verzinnen. Dit werd wifi.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2019 voordeelvergelijken.eu