Verzekeringen voor op vakantie

De zomer komt er weer aan en misschien heb je zelfs al je vakantie geboekt! Maar moet je verzekeringen afsluiten voor je reis? En hoeveel kost dat dan?

Als eerste hangt het een beetje van je vakantie af. Als je gaat backpacken en geen waardevolle spullen nodig hebt, is het eigenlijk een beetje overbodig. Maar stel je gaat met de auto naar Italië toe en neemt heel wat spullen mee die waardevol zijn, dan kan het handig zijn om een reisverzekering af te sluiten. Dit houdt in dat wanneer je spullen beschadigen (materiële schade) of je in het ziekenhuis terecht komt (persoonlijke schade), dat dit wordt vergoed. Deze kosten zijn vaak vele malen hoger dan de premie die je betaald.

Er zijn 2 soorten reisverzekeringen. Een doorlopende reisverzekeringen een kortlopende reisverzekering. Als je niet zo vaak op vakantie gaat dan is een kortlopende reisverzekering de beste keus. Je betaald een eenmalige premie en de reisverzekering stopt wanneer je vakantie is afgelopen. Je bent dus niet heel het jaar verzekerend. In tegenstelling tot een doorlopende reisverzekering. Deze verzekering is handig wanneer je vaker in het jaar op vakantie gaat. Bijvoorbeeld: je gaat op zomervakantie, wintersport een weekendje weg en doet een keer een stedentrip. Dan ben je heel het jaar onderweg en zou je dus elke keer een nieuwe verzekering moeten afsluiten! Omdat dat best een gedoe is, kan je een doorlopende reisverzekering afsluiten. Hierbij ben je heel het jaar door verzekerd en hoef je niet elke keer een nieuwe verzekering af te sluiten. Handig!

Waarom is een reisverzekering handig? 

Als je op vakantie gaat kunnen er heel veel dingen gebeuren. Je kan ziek worden, iets breken, brand ontstaan enzovoorts.. Als deze dingen gebeuren, kost dat geld. Vooral medische kosten in het buitenland zijn verschrikkelijk duur! Ook dingen waar je totaal geen rekening mee houd kunnen gebeuren. Bijvoorbeeld dat je op vakantie komt te overlijden. Dit valt allemaal onder een reisverzekering! Het is dus wel aan te raden om er een af te sluiten.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2019 voordeelvergelijken.eu