Rollenbanen

Om ervoor te zorgen dat werknemers in de bedrijven zoveel mogelijk hun rug kunnen ontzien tijdens het tillen, wordt er veel gebruik gemaakt van rollenbanen. Toen er nog geen rollenbanen in bedrijven werden gebruikt, was een werknemer vaak thuis in verband met rugklachten. Doordat er vaak producten getild moesten worden, kreeg men vaak op jonge leeftijd last van de rug. Om te voorkomen dat een werknemer nu vaak thuis is, worden er in een bedrijf/magazijn vaak rollenbanen gebruikt. De interne loopafstand die men nu moet maken met een pakje dat getild moet worden, is hierdoor tot een minimum beperkt. De werknemer zet nu het pakje op de rollenbaan en duwt het vooruit naar de plaats waar het naar toe moet. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van elektrisch aangedreven rollenbanen. Hierbij moet er wel op gelet worden dat men niet met de vingers of kleren tussen de elektrisch aangedreven rollen komt. Daarom zijn dergelijke rollenbanen goed afgeschermd. Er zijn verschillende soorten rollenbanen die gebruikt worden. Je hebt de rechte rollenbanen, harmonica rollenbanen en de telescoop rollenbanen.


De rechte rollenbanen
Deze rollenbanen staan vast opgesteld. Ze lopen een beetje af. Hierdoor kan men een product, dat op de rollenbaan is geplaatst, een zetje geven. Het product zal naar de juiste plaatst worden getransporteerd. Deze rollenbanen kunnen worden gebruikt als er weinig of veel producten verplaatst moeten worden.

De harmonica rollenbanen
Indien een bedrijf vaak producten moet verplaatsen naar een andere plaats in het bedrijf, kan de harmonica rollenbaan worden gebruikt. Hij kan daarbij in een bocht worden getrokken en langer worden gemaakt. Je hebt met een dergelijke rollenbaan een ideale vervoersmogelijkheid zonder tillen. Indien hij niet wordt gebruikt, kan hij klein worden opgeborgen.

De telescoop rollenbaan
Bij het lossen en laden van containers kom je vaak dergelijke rollenbanen tegen. Je kunt hem uittrekken en in hoogte verstellen. De rollenbaan is ook zeer eenvoudig de container in te trekken. Je hoeft niet meer met het product te lopen dat gelost moet worden.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2019 voordeelvergelijken.eu