Gebruik mobiele telefoon op het werk

Mobieltjes, wat moeten we zonder ze? Ze zijn absoluut niet meer weg te denken uit onze samenleving. We gebruiken ze echt voor alles! Bellen, spelletjes, whats’appen, mailen, foto’s , internetten, sms’en.. Wat doen we er eigenlijk niet mee? We hebben ze altijd bij ons, ook op het werk. Maar is dat wel zo handig?

Cijfers mobielgebruik

Uit onderzoek is gebleken dat 4 op de 5 Nederlanders een smartphone bezit. Omgerekend is dit 81% van de Nederlanders tussen de 18 en 80 jaar! De grootste groei zit bij de ouderen. Ruim de helft van de ouderen boven de 65 heeft er eentje. Bij de jongeren is dat een heel stuk meer! Ongeveer 95% bezit een smartphone.

Gebruik van de smartphones op het werk

Je hebt net gezien hoeveel mensen er een smartphone bezitten! Heel wat mensen. Een heel groot deel hiervan heeft natuurlijk ook werk. Ook een heel groot deel neemt hun smartphone mee naar het werk! Er zijn niet echt regels verbonden aan het gebruik van telefoons op het werk. Tenzij er op je werk afspraken over zijn gemaakt natuurlijk! Ook ligt het heel erg aan het soort werk wat je uitvoert. Wanneer je taxichauffeur bent, is het natuurlijk streng verboden om met je telefoon bezig te zijn! Maar op kantoor is dat weer een ander verhaal. Hier heb je geen verantwoordelijkheid in het verkeer en bent ook geen gevaar voor anderen wanneer je met je mobiel bezig bent. Al kan het wel voor irritaties zorgen bij je collega’s en kan je werk eronder lijden. Je bent nog altijd op je werk! Je wordt niet betaald om op je telefoon te zitten! Toch kijkt ongeveer 44% minstens 1 keer per uur op hun minicomputer.

Zijn smartphones verboden op het werk? 

Bij 2 van de 3 bedrijven zijn mobieltjes niet verboden. Bij 22% is het niet wenselijk, maar niet verboden, en bij 10% is het wel helemaal verboden.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2019 voordeelvergelijken.eu